luni, 6 februarie 2012

Supa de galuste

Ingrediente:
  • 1 pui (sau doar cateva bucati de carne dintr-un pui)
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • 1 morcov
  • piper
  • sare
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • gris
  • piper
  • sare
  • marar uscat
Mod de preparare:
Intr-o oala se pune apa pe 3 sferturi .
Puiul se spala bine si se pune in oala sa fiarba cu putin piper si sare.
Ardeiul se taie cubulete.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea mare.
Ceapa curatata se toaca marunt.
Patrunjelul se spala, se indeparteaza cozile si se toaca.
Pastarnacul se curata si se taie cuburi.
Cand puiul este aproape fiert, il scoatem oala si punem legumele.
Intre timp se fac galustele: ouale se bat spuma, se pune grisul, marar uscat, sare si piper dupa gust.
Se face o compozitie nu prea moale dar nici prea tare.
Cand legumele au fiert macar 15 minute, cu o lingurita se pun galustele, usor .
Le fierbem 10 minute, apoi tragem putin oala de pe foc si stopim galustele cu putina apa rece (apa rece le face mai pufoase).
Se mai fierb iar 2-3 minute, iar se stropesc cu apa rece. Cam de 3 ori se stropesc cu apa rece.
La urma punem sare si piper dupa gust.
Se mai dau 2-3 clocote si gata supa.

2 comentarii: