Ingrediente:
- 6 cartofi
- 1 ceapa rosie
- 100 gr gogosari in otet
- 70 gr masline negre fara samburi
- 1 lingura mustar
- sare
- piper
- 1 lingura ulei (sau mai mult)
- 3-4 crengute patrunjel verde (optional)
- 1-2 linguri otet de la gogosari
Cartofii ii spalati bine, ii puneti la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si un strop de sare.
Ii incercati cu furculita si cand sunt bine patrunsi, ii scoateti din apa si ii lasati sa se raceasca.
Ceapa curatata, o taiati julien.
Ceapa curatata, o taiati julien.
Intr-o tigaie puneti o lingura ulei, adaugati ceapa, presarati un praf de sare.
Transferati pe foc, o sotati 1-2 minute, apoi picurati putina apa si lasati ceapa sa se faca pana este inmuiata. O dati deoparte.
Daca va place si cruda, atunci treceti peste aceasta etapa.
Gogosarii ii taiati bucatele. Eu mai pun si bucatele mici de conopida, ca gogosarii in otet ii amestec cu conopida.
Gogosarii ii taiati bucatele. Eu mai pun si bucatele mici de conopida, ca gogosarii in otet ii amestec cu conopida.
Maslinele le taiati rondele.
Decojiti cartofii reci, ii taiati cuburi mai mari si ii puneti intr-un bol.
Adaugati gogosarii, ceapa inabusita, maslinele.
Decojiti cartofii reci, ii taiati cuburi mai mari si ii puneti intr-un bol.
Adaugati gogosarii, ceapa inabusita, maslinele.
Amestecati usor, puneti mustarul, sare, piper, otetul. Daca va place mai acrisoara salata, puteti adauga mai mult otet.
La final presarati patrunjelul verde, tocat marunt si invartiti usor.
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu