- 10 cartofi mari
- o ceapa mare
- 4-5 catei usturoi
- patrunjel verde
- marar verde
- sare
- piper
- 3-4 linguri faina alba (sau mai multa ca sa fie legata compozitia)
- ulei pentru prajit
Se curata cartofii, se spala bine, se dau pe razatoare cu ochiuri mici.
Intre maini ii stoarcem de zeama.
Ceapa se curata, se da si ea tot prin razatoarea mica.
Usturoiul il curatam si se piseaza bine.
Patrunjelul si mararul se toaca marunt.
Amestecam toate ingredientele pregatite mai sus.
Condiementam cu sare si piper si punem niste faina alba pana compozitia este legata.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Ne udam mainile si formam tocineii ca niste chiftele.
Ii punem la prajit si ii invartim pe ambele parti.
Acestia se scot pe o farfurie in care punem servete de bucatarie, pentru a absorbi tot uleiul.
Ii pregatim si pe urmatorii si tot asa pana terminam toata compozitia.
Daca nu ii faceti de post puteti pune in compozitie si 1-2 oua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu