luni, 6 februarie 2012

Salata de boeuf


Ingrediente:
  • 3 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 cutie mica de mazare
  • 5-6 cartofi
  • 8-9 castraveti murati (daca nu e suficient da acra puteti sa mai puneti)
  • 1 piept de pui dezosat (carne de porc, vita sau ce va place)
  • sare
  • piper
Pentru maioneza:
  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ulei
Pentru ornat:
  • masline
  • gogosar in otet
  • patrunjel verde si ce mai doriti
Mod de preparare:
Morcovii, pastarnacul, radacina de patrunjel si cartofii se spala bine si se pun la fiert.
Spalam pieptul de pui, il punem la fiert cu un praf de sare si piper. Dupa ce s-a fiert bine, il scurgem, il lasam sa se raceasca si il maruntim.
Castravetii se spala putin, se scurg si se taie bucatele mici.
Intr-un bol se pune pieptul taiat, castravetii si mazarea spalata bine (daca nu e fiarta o fierbeti, dar de obicei cea la cutie nu mai trebuie fiarta).
Cand legumele sunt fierte, se scurg de apa si le lasam sa se racoreaca.
Caldute fiind, le curatam, le taiem cubulete mici si se pun in bol peste celelalte ingrediente taiate.
Le amestecam bine toate, punem sare si piper dupa gust.
Maioneza:
Intr-un vas mai inal punem galbenusul de ou crud, mustarul si galbenusul fiert dat prin sita.
Le mixam putin apoi picuram ulei putin cate putin.
Cand avem suficienta maioneza punem si zeama de lamaie si mai mixam cateva secunde.
Amestecam cam 3 sferturi din maioneza peste salata pregatita.
Amestecam usor, apoi asezam in platouri si ornam dupa preferinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu