marți, 7 februarie 2012

Pasta de gogosari


Ingredinte:
  • 3 kg gogosari
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura sare mare
  • 1 lingurita piper
Mod de preparare:
Gogosarii se spala.
Li se scot cotoarele si se scutura de toate semintele apoi se dau prin masina de carne sau prin robot pana obtinem o pasta.
Intr-o oala mai larga se pun gogosarii macinati cu uleiul, sarea si piperul.
Ii punem pe aragaz la foc potrivit si ii fierbem pana scade zeama si capata o consistenta grosuta..
Spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs.
Cand pasta e gata se pune fierbinte in borcane.
Se inchid ermetic, le invelim intr-o patura, le lasam pana a 2 a zi, apoi le punem la loc racoros.
Pentru o mai mare siguranta ca o sa stea pentru la iarna, a 2 a zi puteti sa le sterilizati 30-40 de minute!!!
 

4 comentarii:

  1. eu stateam cu gogosarii in plasa ca nu stiam ce sa fac cu ei,mersi de reteta,asa ii pun si eu:) te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astazi fac si eu ca nu am apucat pana acum.Pup fetelor!

      Ștergere
  2. si la ce fel de mancaruri se poate folosi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc la tocanite, ciorbe de legume, de pui, de fasole si sosuri pentru paste, fripturi...

      Ștergere