marți, 7 februarie 2012

Ghebe la borcane pentru iarna

Ingrediente:
  • 5 kg ghebe
  • sare mare
  • borcane (mai mari sau mici, cum doriti)
Mod de preparare:
Curatam ghebele de cotori si toate mizeriile.
Ii spalam bine in foarte multe ape, apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.
Ii lasam acolo cam 30 min (isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria), apoi ii scoatem de acolo, ii mai dam printr-un jet de apa rece.

Punem apa intr-o oala, o punem pe foc.
Cand incepe sa fiarba apa, adaugati bureti, cat sa ii acopere apa. Ii fierbem intre 10 si 15 minute.
Dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoresca, dar scurgem apa din oala.
Dupa ce s-au racorit, ii mai dam o data sub un jet de apa rece (dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).
Puneti o mana de sare mare peste ei, ii amestecati bine.
Incepem sa ii asezam in borcane, un rand ghebe unul sare, unul ghebe, unul sare si tot asa pana se termina toti. Ultimul strat va fi de sare.
Daca nu doriti sa ii puneti cu sare, puteti sa ii puneti in pungute in congelator.
Borcanele se dau la rece.
Cand doriti sa ii serviti, ii puneti la desarat cu o seara inainte si schimbati apa de 2-3 ori.

2 comentarii:

  1. Asta fac si eu azi cand ajung acasa !! ;) Pun ciuperci la borcan , dar nu ghebe , ci champignoane culese de noi din padure !!! Ghebe inca nu am gasit , dar ne plac foarte mult !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciuperci nu am pus niciodata ca le pot cumpara, dar am profitat ca am gasit ghebe pe piata si am pus cateva,ca nu am vazut sa gasesti iarna in magazine.Sa ai spor!

      Ștergere