marți, 7 februarie 2012

Madelene

Ingrediente:
  • 4oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50-100 gr stafide
  • 1 praf de copt
  • o mana miez de nuca
  • 1 esenta rom
  • o lingura gem din coji de portocale (asta facultativ, daca nu, puneti doar coaja de portocala rasa)
  • topping de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-o tigaita se pune untul la topit  dar fara sa se infierbante, doar cat sa se topeasca.
Albusurile  se bat spuma, se adauga zaharul si esenta de rom, apoi se adauga galbenusurile treptat, dupa care turnam untul topit.
Dupa ce amestecam bine aceste ingrediente, adaugam coaja rasa  de la o portocala, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, stafidele iar la urma faina .
Se omogenizeaza bine toate ingredientele.
Nucile le prajim putin intr-o tava in cuptor apoi le maruntim cu un cutit.
Aprindem cuptorul aragazului si il lasam sa se incinga.
Luam o tava de briose, o ungem cu margarina si punem si hartiute (daca avem, daca nu o lasam asa doar unsa).
Se pune cate o lingura si jumatate de compozitie in fiecare forma.

Deasupra presaram nuci tocate.

Dam tava in cuptor pentru 25-30 min. la foc potrivit.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se raceasca si le servim fie simple fie cu topping de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu