- 800 gr muschi de porc
- 4 rosii
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- jumatate ardei verde
- jumatate ardei galben
- 2 linguri pasta de gogosari
- 1 lingura pasta de tomate
- patrunjel verde
- sare
- piper
- boia de ardei
- ulei
- 1 canita vin rosu
Carnea se spala, se taie bucati potrivite si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se pune putin ulei iar cand s-a incins, se pun bucatile de carne si se rumenesc pe ambele parti.
Dupa ce s-a rumenit, se adauga ceapa, tocata marunt si se inmoaie putin.
Acoperim bine cu apa carnea si se lasa la foc potrivit.
Morcovul il curatam, il spalam, il taiem in doua, apoi feliute subtiri.
Ardeiul verde si galben il spalam si il taiem cubulete.
Rosiile le curatam de pielita si le tocam.
Dupa ce a fiert cam 15 minute carnea cu ceapa, adaugam morcovul, ardeiul si lasam sa mai fiarba 20 minute apoi adaugam si rosiile.
Daca mai trebuie mai completam cu apa.
Cand e aproape gata carnea se adauga vinul, pasta de gogosari si pasta de tomate.
Condimentam cu sare, piper si boia.
Mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.
Patrunjelului ii indepartam cozile, il spalam, il tocam si il presaram pe deasupra.
Se serveste cu muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu