- un castron fasole boabe noi
- 1 morcov
- 1 pastarnac mic
- 1 ceapa
- jumatate ardei verde
- jumatate ardei rosu
- patrunjel verde
- marar verde
- 1 lingura pasta de gogosari
- 1 lingura bulion
- 2-3 linguri ulei
- bors de casa pentru acrit
- sare
- piper
Fasolele le spalam bine. Le punem intr-o oala cu apa la fiert ,la foc potrivit.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Gogosarul si ardeiul il spalam si il taiem cubulete.
Pastarnacul il curatam,il spalam si il tocam micut.
Mararul si patrunjelul il spalam bine,indepartam cozile si le tocam .
Dupa ce fasolea a fiert cam pe jumatate adaugam ceapa,morcovul,pastarnacul,ardeiul si gogosarul taiate si lasam sa fiarba.
Amestecam intr-o cana uleiul cu bulionul si pasta de gogosari pana se omogenizeaza bine. Cu 10 min inainte de a inchide mancare turnam acest amestec cu ulei.(sau puteti sa mai faceti si altfel:puneti intr-o tigaie uleiul la incin,apoi puneti bulionul si pasta de gogosari ,lasati circa 5 min pe foc apoi amestecati peste ciorba..eu nu am facut asa ca sa mai evit prajeala din cand in cand.)
Borsul il punem intr-o tigaita la fiert. Cand incepe sa fiarba ii dam drumul peste fasole in oala .
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
La urma punem mararul si patrunjelul tocat mai dam 2-3 clocote si gata ciorbica.
Pofta buna!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu