- 5 copanele de pui(sau 2 pulpe)
- 1 cutie rosii decojite(sau 4-5 rosii proaspete)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- ulei
- piper
- sare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
Copanelele se spala bine sub jetul de apa calda.
Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei la incins,se pune carnea de pui si se rumeneste 3-4 min pe ambele parti.
Peste se pune apa cat sa acopere bine carnea apoi incepem sa punem legumele astfel:
- ceapa se curata,se toaca marunt si se pune peste pui
- morcovul se curata,se taie rondele si ii dam drumul in tigaie
Lasam totul sa fiarba la foc nu prea mare.
Dupa ce puiul s-a facut mai bine de jumatate,se iau rosiile din cutie si se taie bucati mai maricele si le punem in tigaie,atat rosiile taiate cat si sosul tomat din cutie.
Condimentam cu piper,sare si boia de ardei.
Mai fierbem cam 10-15 min puiul in sos ,apoi inchidem aragazul si presaram deasupra patrunjel verde ,tocat fin.
Lasam totul sa fiarba la foc nu prea mare.
Dupa ce puiul s-a facut mai bine de jumatate,se iau rosiile din cutie si se taie bucati mai maricele si le punem in tigaie,atat rosiile taiate cat si sosul tomat din cutie.
Condimentam cu piper,sare si boia de ardei.
Mai fierbem cam 10-15 min puiul in sos ,apoi inchidem aragazul si presaram deasupra patrunjel verde ,tocat fin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu