Umplutura:
Varza o spalam bine ,ii scoatem cotorul.
Intr-o oala punem niste apa,borsul , sare si o punem pe foc la fiert.
Cand incepe sa fiarba se pune varza cu scobitura in jos si o lasam putin sa se desfaca frunzele.
O intoarcem apoi si desfacem frunzele rand pe rand.
Frunzele scoase le trecem pe sub jetul de apa rece pentru a stopa fierberea.
Umplutura:
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosiile se curata si le dam pe razatoarea mica sau prin blender.
Gogosarul se scutura de toate semintele si se da prin blender.
Mararul si patrunjelul le spalam,le indepartam cozile si le tocam marunt.
Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa si se inmoaie 10 min.
Apoi punem si inmuiem si morcovul 10 min peste ceapa.
Dupa rosiile date pe razatoare si pasta de tomate.
Amestecam bine toate iar la urma adaugam si carnea , si mai lasam cam 5 min pe foc.
Aceasta compozitie o turnam intr-un lighenas.
Orezul il spalam in multe ape caldute si il turnam peste compozitie.
Mai adaugam:gogosarul dat prin blender,cele 2 oua, piperul si sarea dupa gust,patrunjel si marar verde tocat.
Ne pregatim frunzele si incepem sa rulam sarmalutele.
Pe fundul oalei in care vom fierbe sarmalele ,asezam niste frunze de varza apoi incepem sa asezam sarmalele montate.
Dupa ce am umplut oala,punem si deasupra niste frunze de varza,presaram niste patrunjel tocat si adaugam apa cam cat sa acoperim sarmalele.
Incingem cuptorul si bagam oala in cuptor la foc mic.
Cand sunt gata serviti cu ce doriti:smantana,mamaliguta,ardei iute,iaurt....orice va place...
Pofta mare!
- 800 gr carne tocata amestec
- 2 rosii
- 5 cepe
- 2-3 morcovi
- 1 gogosar rosu
- patrunjel verde
- marar verde
- o cana 200-250 gr orez
- piper
- 2 oua
- sare
- 5-6 linguri pasta de tomate
- ulei circa 1 cana
- 2 verze potrivite(eu am umplut si cativa ardei)
- apa
- 1 cana de bors
- sare
Varza o spalam bine ,ii scoatem cotorul.
Intr-o oala punem niste apa,borsul , sare si o punem pe foc la fiert.
Cand incepe sa fiarba se pune varza cu scobitura in jos si o lasam putin sa se desfaca frunzele.
O intoarcem apoi si desfacem frunzele rand pe rand.
Frunzele scoase le trecem pe sub jetul de apa rece pentru a stopa fierberea.
Umplutura:
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosiile se curata si le dam pe razatoarea mica sau prin blender.
Gogosarul se scutura de toate semintele si se da prin blender.
Mararul si patrunjelul le spalam,le indepartam cozile si le tocam marunt.
Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa si se inmoaie 10 min.
Apoi punem si inmuiem si morcovul 10 min peste ceapa.
Dupa rosiile date pe razatoare si pasta de tomate.
Amestecam bine toate iar la urma adaugam si carnea , si mai lasam cam 5 min pe foc.
Aceasta compozitie o turnam intr-un lighenas.
Orezul il spalam in multe ape caldute si il turnam peste compozitie.
Mai adaugam:gogosarul dat prin blender,cele 2 oua, piperul si sarea dupa gust,patrunjel si marar verde tocat.
Ne pregatim frunzele si incepem sa rulam sarmalutele.
Pe fundul oalei in care vom fierbe sarmalele ,asezam niste frunze de varza apoi incepem sa asezam sarmalele montate.
Dupa ce am umplut oala,punem si deasupra niste frunze de varza,presaram niste patrunjel tocat si adaugam apa cam cat sa acoperim sarmalele.
Incingem cuptorul si bagam oala in cuptor la foc mic.
Cand sunt gata serviti cu ce doriti:smantana,mamaliguta,ardei iute,iaurt....orice va place...
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu