- 3 vinete
- 1 ou
- 1 galbenus crud
- 1 lingura mustar
- zeama de lamaie
- ulei
- sare
- rosii
Vinetele se coc pe o tabla pe aragaz (sau in cuptor in tava, sau pe un grill ce aveti la indemana).
Se coc bine, dar aveti grija sa nu le ardeti.
Cand sunt coapte, se pun pe un tocator de lemn la racorit.
Reci le decojim si le punem la scurs intr-o sita si dedesubt un castronel.
Cand sunt scurse bine se toaca marunt fie cu un cutit de lemn, fie cu blenderul.
Maioneza:
Se pune oul la fiert, pana ce, acesta este tare.
Oul fiert si racit i se scoate galbenusul si se da pe razatoarea mica.
Peste se mai pune galbenusul crud, o lingura de mustar, se amesteca bine, se pune ulei treptat iar mai la urma se pune putina zeama de lamaie.
Vinetele se amesteca cu maioneza, se da gust cu sare.
Se serveste cu felii de rosii!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu