marți, 7 februarie 2012

Compot de prune


Ingrediente:
  • 3 kg prune mai tari
  • 2 linguri si jumatate zahar la un borcan de 800 gr.
Mod de preparare:
Prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.
Acestea se aleg sa fie mai tari, dar nu crude.
Borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se pun la scurs cu gura in jos.
In fiecare borcan se pun 4-5 prune (eu am avut mai mari, daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).
Intr-o oala se pune apa (masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.
Se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.
Acest sirop se repartizeaza in borcane si se infileteaza capacele bine.
Se inveleste fiecare borcan in hartie, se aseaza intr-o oala, puneti apa cat sa acoperiti borcanele, puneti un prosop de bucatarie deasupra si le puneti la sterilizat .
Le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor acestea se crapa. Cam 25 de minute dureaza, din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala, pana sunt gata compoturile
Se lasa in apa fierbinte pana a doua zi apoi le dati la rece. Daca nu vreti sa le lasati in oala, le puneti fierbinti intr-o patura pana a doua zi, cand se racesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu