Ingrediente:
- 400 gr smantana
- 200 gr untura
- 125 gr de unt
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 1 esenta vanilie
- 560 gr faina
- zahar pudra
- alune sau miez de nuca
Smantana se amesteca cu untura, apoi se pun cele 4 galbenusuri, esenta de vanilie si faina.
Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare.
Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie, care se unge cu unt topit, o rulezi apoi o dai la frigider pana a 2 a zi (de obicei aluatul se face cu o seara inainte).
A 2 a zi batem albusurile cu cele 4 linguri de zahar bezea.
Se iau sulurile din frigider, se taie feliute cam de 1 cm.
Fiecare bucatica se intinde cu un sucitor, se pune o lingurita de bezea in mijloc si o aluna.
Venim cu aluatul de pe parti si invelim aluna, lasam o mica crapatura pe mijloc, iar capetele le rasucim ca o bomboana (sincer nu stiu cat intelegeti modul de invelire, poate cand vedeti prajiturile in poza va veti dea seama mai bine).
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Le dam in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se usuca putin, apoi de calde le dam prin zahar pudra din abundenta.
Sunt minunate la gust si tin si 2 saptamani...de ce stau mai mult timp de ce sunt mai bune...Daca aveti vreo nelamurire sa ma intrebati sa va explic, atat cat ma pricep eu...
Se topesc in gura ,sunt convinsa !
RăspundețiȘtergereEu garantez pentru asta ;)
ȘtergereCe pot pune in loc de untura?
RăspundețiȘtergerePuteti incerca sa puneti un unt mai gras, dar nu stiu daca rezultatul va fi acelasi!
Ștergere