- Blat:
- 7 oua
- 100 gr zahar
- 100 gr ciocolata topita
- 7-8 linguri faina
- jumatate pliculet praf de copt
- 3 linguri cacao
- 1 pliculet ness
- 1 esenta rom
- Bilele de branza:
- 500 gr branza de vaci
- 5 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 100 gr nuca de cocos
- 4 linguri faina
- 1 esenta vanilie
- 2 pliculete zahar vanilat
- Glazura:
- 200 ml lapte
- 5 linguri de zahar
- 50 gr unt
- 1 patrat si jumatate ciocolata menaj
Mai intai pregatim bilutele de branza:
Branza se amesteca cu galbenusurile,zaharul,nuca de cocos,faina ,esenta de venilie si zaharul vanilat.
Se invart bine pana s-au omogenizat toate ingredientele.
Apoi cu mana se rup bucatele si se modeleaza in palme bilute nu foarte mari.
Se pun intr-o tava dreptunghiulara,tapetata cu hartie de copt,lasand putina distanta intre ele.
Blatul:
Se bat ouale cu zaharul spuma.
Ciocolata se topeste si se adauga si aceasta peste oua.
Se pune si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,pliculetul de ness,esenta de rom,faina si cacaua.
Se mixeaza bine.
Acest aluat se pune peste bilutele de cocos.
Se da tava in cuptorul incins circa30-40 min.
Cand e gata se scoate si se lasa pana se raceaste putin.
Glazura:
Intr-o cratita se pune laptele cu untul si zaharul si se lasa pe foc pana se ingroasa putin.
Apoi adaugam ciocolata menaj si invartim la foc potrivit, pana se ingroasa(sau puteti sa o lasati mai moale depinde cum va place).
Glazura o turnati peste prajitura calduta si o intindeti uniform.
O dam la rece ,apoi servim!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu