marți, 7 februarie 2012

Bomboane multicolore mentolate

Ingrediente:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata cu menta
  • 130 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri sirop de menta
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 esente vanilie
  • 2 linguri faina
  • un castronel nuca macinata
  • un castronel alune macinate
  • alune de pus in mijloc
  • cocos de toate culorile
Mod de preparare:
Ciocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un  ceaunel, la topit.
Cand s-a topit se adauga cele 5 galbenusuri rand pe rand (dupa fiecare galbenus pus luam ceaunelul de pe foc si il incorporam bine).
Untul il taiem cubulete si il punem peste ciocolata pana se topeste. Apoi punem faina si invartim bine sa nu se faca cocoloase, dupa care punem zaharul pudra rand pe rand si invartim bine si siropul de menta.
Luam ceaunul de pe foc si amestecam: nuca macinata, alunele macinate, esentele de vanilie.
Incorporati bine toate si lasam deoparte pana se raceste.
Dupa ce s-a racit se ia cate o bucatica de compozitie, se pune in mijloc o aluna si se fac bilute.




Le dam prin cocos de diferita culori, apoi le dam la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu