marți, 7 februarie 2012

Rulou de pui cu cascaval

Ingrediente:
  • 2 piepti de pui fara piele si os
  • o bucata cascaval
  • gogosari in otet
  • sare
  • piper
Garnitura:
  • un borcan ciuperci intregi
  • 1 lingura si jumatate ulei
  • putin vin alb
  • 1 lingura faina alba
  • o cana smantana
  • piper alb
  • sare
  • 2 crengute marar verde
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala bine.
Se tamponeaza cu un servet, apoi il taiem bucati mai mari .
Fiecare bucata de piept se bate ca pe snitel, dar nu prea tare ca sa il sfaramati si se condimenteaza cu sare si piper.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Gogosarii ii taiem felii mai grosute.
Pe fiecare felie de carne se pune cascaval ras apoi felii de gogosar.
Se ruleaza strans si se aseaza intr-un vas yena, uns cu putin unt.
Dupa ce am facut toate rulourile dam vasul in cuptor 40-50 min.
Garnitura:
Ciupercile le spalam si le taiem felii.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, apoi punem ciupercile.
Le lasam 2-3 min pe foc, turnam putina apa, lasam sa fiarba si sa scada lichidul.
Punem smantana si amestecam bine.
Dam cateva clocote, desfacem faina in putina apa si o turnam in tigaie dar printr-o strecuratoare.
Invartim bine sa nu se fac cocoloasa .
Adaugam si vinul alb, sare si piper, mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.
Punem mararul tocat si amestecam.
Asadar rulourile sunt gata, iar garnitura e pregatita.
Se ia o farfurie, se aseaza un rulou, deasupra se pune garnitura iar in rest decorati cum doriti.
Pofta buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu