marți, 7 februarie 2012

Tarta frageda cu prune si bezea



Ingrediente:   

      Blatul:
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 3 linguri zahar (sau 3 linguri indulcitor pulbere)
  • 240 gr faina 
      Umplutura cu prune:
  • 12 prune mari
  • 2 linguri zahar (sau 2 linguri indulcitor pulbere)
  • scortisoara macinata
  • 1 lingura si jumatate pesmet
Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra (sau 3 linguri indulcitor pudra)
  • 1 lingurita vanilie
  • scortisoara
 Mod de preparare:
Blatul:
Cerneti faina intr-un bol.
Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul, un praf de sare,  apoi puneti si untul (de la temperatura camerei sa fie).
Dupa ce ati mixat aceste 3 ingrediente, adaugati coaja de lamaie, praful de copt, zeama de lamaie peste praful de copt si esenta de rom.
Le amestecati bine, apoi puneti faina treptat si framantati un aluat potrivit de moale (deci nu va fi tare ca si cel de tarta frantuzeasca, dar nu va speriati) si il dati la rece, acoperit cu folie.
Umplutura cu prune:
Prunele le spalati, indepartati cozile, le scoateti samburii si le taiati feliute.
Peste se adauga zaharul, pesmetul, scortisoara si le incorporati bine.
Scoateti aluatul din frigider, intindeti o foaie iar aceasta o asezati intr-o tava rotunda de 24 cm (eu am pus in tava detasabila), care este unsa cu putin unt. Aluatul trebuie sa fie si in sus cam 2-3 cm.
 
O intepati putin cu furculita, apoi asezati prunele.
O dati in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 17 minute.


Intre timp pregatiti bezeaua
Albusurile le bateti bine spuma, adaugati zaharul pudra, vanilia si le mixati pana bezeaua sta teapana.
Dupa 17 minute scoateti tarta din cuptor, asezati bezeaua, o intindeti uniform si o dati iar in cuptor 15 minute, de aceasta data la 150 -160 de grade. 

O scoateti cand este gata, presarati scortisoara deasupra, o lasati sa se raceasca, apoi serviti.








  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu