marți, 7 februarie 2012

Tarta frageda cu prune si bezea

Ingrediente:   

      Blatul:
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr faina 
      Umplutura cu prune:
  • 12 prune mari
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura si jumatate pesmet
Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara
 Mod de preparare:
Blatul:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul apoi punem si untul (la temperatura camerei sa fie).
Dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si esenta de rom.
Le amestecam bine, apoi punem faina treptat si framantam un aluat potrivit de moale si il dam la rece. 
Umplutura:
Prunele le spalam, indepartam cozile, le scoatem samburii si le taiem feliute.
Peste se adauga zaharul, pesmetul si zaharul vanilat si le incorporam bine.
Luam aluatul din frigider, intindem o foaie iar aceasta o asezam intr-o tava rotunda (eu am pus in tava detasabila), care este unsa cu margarina.
 
O intepam putin cu furculita apoi asezam prunele.
O dam la cuptor pentru 15 min, acesta fiind incins inainte.

Intre timp batem de bezea: albusurile le batem bine spuma, adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat si le batem pana ce sta teapana.
Dupa 15 min. scoatem tarta din cuptor, asezam bezeaua si o intindeam uniform si o mai dam iar in cuptor 15 min.


Cand o scoatem o presaram cu scortisoara si o lasam sa se raceasca apoi servim.
 Pofta buna!
Sursa de inspiratie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu