marți, 7 februarie 2012

Gogosari in sos

Ingrediente:
  • 3 kg gogosari
  • 500 gr otet
  • 7 linguri bulion
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri mustar
  • 1 lingura sare mare
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 200 ml apa
  • 120 ml ulei
Mod de preparare:
Gogosarii se spala bine si ii curatati de cotoare si toate semintele.
Ii taiati felii mai mari, nu prea subtiri.
Intr-o cratita mai mare puneti sa preparati sosul.
Turnati otetul, uleiul, apa, zaharul, bulionul, mustarul, sarea, cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici.
Daca folositi suc de rosii in loc de bulion, puneti cam 500 de ml! 
Cratita o asezati  pe foc, amestecati bine toate ingredientele, pana toate ingredientele s-au dizolvat, iar sosul incepe sa fiarba.
Cand sosul fierbe, puneti o mana sau doua de gogosari taiati, ii opariti circa 2 minute la foc potrivit,  apoi ii scoateti si puneti alta tura de gogosari, pana sunt gata toti.
Gogosarii pe care ii scoateti, ii asezati fierbinti in borcane si ii presati usor.
Dupa ce ati terminat toti gogosarii, turnati sosul fierbinte peste ei, mai faceti loc cu furculita pentru a intra sos peste tot.
Inchideti capacele ermetic, ii acoperiti cu o patura groasa si ii lasati acolo pana a doua zi, cand ii dati la loc racoros.
Sunt super, super deliciosi! Ii puteti servi cu fripturi, mancare de fasole, cu piure in zile de post si multe alte preparate!
PS: Din 4.2 kg de gogosari, mi-au iesit 3 borcane de 720 ml si 7 de 370 ml.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu