- un castron plin cu ardei iuti rosi si verzi
- 4 foi de dafin
- 7-8 boabe de piper
- 30-40 ml ulei
- 500 ml apa
- 100 ml otet
- o lingurita sare
Ardeii iuti se spala bine si se aseaza ori intr-un borcan ori intr-o sticla mai larga la gura (sticla nu de plastic ci din sticla)
Intr-o cratita, se pun frunzele de dafin rupte, sarea, boabele de piper, uleiul, apa, otet si se transfera pe foc la fiert.
Lasam sa dea cateva clocote.
Aceasta zeama fierbinte o turnam peste ardei.
Punem capacul la sticla, il infiletam bine si ii lasam in bucatarie pana a 2 a zi, cand ii transferam la rece.
As mai adauga si boabe de mustar.:)
RăspundețiȘtergereDa merg foarte bine.Eu nu aveam in casa in momentul respectiv!
ȘtergereImi place reteta asta >:D<
RăspundețiȘtergereMa bucur Miti. Eu asa ii pun ca alor mei le place...
Ștergerecat otet ar veni?
RăspundețiȘtergereDe obicei eu pun dupa gust. Gust putin din zeama sa vad cam cat de acra este. Dar la 500 de ml de apa, cam o cescuta din aia de cafea, cu otet.
ȘtergereCam cât oțet și ulei
RăspundețiȘtergereLa 500 ml de apa, cam 100 ml otet si 30-40 ml ulei!
Ștergere