- 4 kg gogosari
- o conopida mica
- 700 ml otet
- 180 gr zahar
- 200 ml ulei
- 2 linguri sare
- boabe de piper
- foi de dafin
- 850 ml apa
Gogosarii se spala, se scoate cotorul si se scutura de toate semintele.
Dupa ce i-am curatat ii taiem felii mai grosute. Conopida o spalam bine apoi o desfacem buchetele mici.
Intr-o oala mai larga pregatim compozitia de otet.
Amestecam otetul, apa, uleiul, zaharul, sarea, boabe de piper si foi de dafin rupte bucatele mici.
Punem oala pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam 2 maini de gogosari si o mana de conopida .
Le dam cateva clocote, circa 1-2 minute ii lasam, apoi ii scoatem .
Procedam tot asa pana am terminat gogosarii si conopida.
Ii asezam imediat ce ii scoatem in borcane, pe care inainte le spalam bine cu apa calda si le lasam la scurs.
Turnam compozitia de otet fierbinte peste gogosari in borcane. Inchidem bine borcanele .
Le asezam intr-o patura si ii tinem asa inveliti pana a 2 a zi cand le ducem la loc racoros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu