Ingrediente:
Pentru aluat:
- 80 gr unt
- 1 ou
- 2 lg zahar
- coaja rasa de portocala
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 220 gr faina
- un praf de sare
Umplutura:
- 400 gr branza de vaci
- 3 linguri cu varf de smantana
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri cu stafide
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana.
Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie.
Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate.
Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem in frigider.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza faramita cu mana.
Adaugam smantana, ouale, zaharul, coaja rasa de portocale si le amestecam.
La final incorporam esenta de vanilie si stafidele.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie subtire.
Tapetam cu hartie de copt un vas termorezistent (eu am folosit unul cu diamentru de 22 cm), asezam foaia de aluat, presam usor cu degetele si pe peretii vasului.
Punem umplutura o nivelam si taiem surplusul din aluat. Eu din surplus am taiat cateva fasii subtiri, le-am rasucit si le-am asezat peste umplutura.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste si este bine patrunsa.
O scoatem, o lasam sa se racoreasca in vas apoi o pudram cu zahar si servim.
Eu am scos-o calda si s-a crapat putin :D, dar nu conteaza, gustul a fost acelasi ;)
Minunata tarta ta !!!!! Superbe poze ! Bravo fata draga,o incantare fiecare reteta.
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet pentru apreciere Dia draga. Pupici!
ȘtergereBuna de tot si tare aratoasa tarta, dar vroiam si o "incizie", adica o felie in toata splendoare ei :P ;-)
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana. Data viitoare o sa incerc sa iti aduc si felie ;)
Ștergere