sâmbătă, 22 iunie 2013

Desert cu spuma de cirese

Un desert racoros si plin de savoare cam asa il pot descrie!

Ingrediente:
  • 15 piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri mascarpone
  • 200 gr cirese
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ceasca cafea preparata
Mod de preparare:
Spalam ciresele si le lasam sa se scurga de apa.
Scoatem samburii cam la 120 de grame, le punem in bleder si le facem piure.
Frisca rece o mixam pana devine spuma.
Adaugam mascarponele, zaharul pudra si mixam la viteza mica.
Aromatizam cu esenta de vanilie si zaharul cu pastai de vanilie.
La final incorporam piureul de cirese cu ajutorul unei linguri.

Pregatim 6 cupe si incepem montarea desertului: rupem 6 piscoturi pe jumatate, le trecem prin cafea (care trebuie sa fie rece) si asezam cate doua bucati in cupe.

Dam drumul si la 2-3 cirese intregi, apoi punem un strat de crema. Asezam iar piscoturi trecute prin cafea, de data aceasta 3 bucati si iar crema.
Decoram cu cirese si dam cupele la frigider pentru circa 30 de minute.
Mmmm deliciu...Sa aveti pofta!





joi, 20 iunie 2013

Drob de ied cu cabanos

Este un drob aspectos, gustos si daca nu va place iedul puteti pregati din orice alt animal. Este foarte potrivit pentru un platou cu gustari sau o masa festiva. Sper sa va fie pe plac :)

Ingrediente:
  • organele de la un ied
  • 650 gr carne tocata de porc
  • 5 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 2 fire cabanos
  • 3 fasii gogosar rosu in otet
Mod de preparare: 
Organele de ied le spalam bine sub jetul de apa, apoi le punem intr-o oala cu apa la fiert.
Dupa ce s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam la racorit.
Limba trebuie curata de pielita ce o are cat este inca calda.
Toate organele le trecem prin masina de tocat.
Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Intr-un bol punem organele tocate, carnea tocata de porc, ceapa si verdeata.
Condimentam cu sare, piper si cimbru.
La final incorporam ouale, grisul si amestecam bine sa obtinem o compozitie omogena.

Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, punem jumatate din compozitia de carne, asezam firele de cabanos paralel si peste restul de compozitie.
O nivelam frumos iar deasupra asezam fasiile de gogosar.

Introducem drobul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si il lasam la copt circa o ora.
Il scoatem cand este gata, il lasam la racorit si servim.
Sa aveti pofta!





miercuri, 19 iunie 2013

Salata cu ton si ulei de masline cu trufe

Este zi de post, inca se mananca peste miercurea si vinerea asa ca pentru ai mei am pregatit o salata cu ton.

Ingrediente:
  • 300 gr ton in ulei
  • 1 legatura salata verde
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr masline fara samburi
  • 1/2 ardei galben
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ulei de masline cu trufe
  • sare
  • piper alb
Mod de preparare: 
Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele.
Salata o spalam bine sub jetul de apa, o punem intr-o sita la scurs apoi o rupem bucatele mici.
Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem patratele mici.
Maslinele le facem rondele.
Ceapa o curatam, o spalam si o facem tot rondele.
Toate legumele impreuna cu tonul le punem intr-un bol.
Intr-un castronel amestecam otetul balsamic, zeama de lamaie, ulei de masline cu trufe, sare, piper si amestecam bine.
Acest dressing il turnam peste salata, dar nu tot o data, ci treptat pana are gustul dorit de noi si amestecam usor cu o paleta.
Pofta buna!

luni, 17 iunie 2013

Pancakes cu cirese

Este plina piata de cirese, am mancat aproape zilnic de cand au aparut si parca tot nu m-am saturat de ele. Desi prefer sa le mananc asa, imi plac mult si in deserturi. De data acesta am ales sa le combin cu un desert simplu care stiam ca o sa aiba mare succes la noi. Va recomand cu drag si voua aceste pancakes-uri si o sa vedeti ce mult o sa va placa!

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 230 gr iaurt natural
  • 3 linguri branza de vaci mai cremoasa
  • 50 ml ulei
  • 5 linguri zahar
  • 210-230 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 150 gr cirese
Mod de preparare:
Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul, apoi si cu uleiul.
Incoporam iaurtul si mixam la viteza mica sa nu ne stropim, branza facuta bucatele cu mana, esenta de rom.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si faina in ploaie, pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de la clasicele clatite.
Spalam ciresele, le stergem cu un prosopel curat si le scoatem samburii.
Le punem in compozitia de mai sus si amestecam usor cu o lingura.

Ungem o tigaie cu ulei si o incingem.
Punem cate 2-3 linguri din compozitia de pancakes, o intindem usor si le rumenim pe ambele parti dar la foc mai mic ca sa se poate coace bine.

Le scoatem cu o paleta pe un platou, le lasam sa se racoreaca putin si servim.
Din acesta compozitie mi-au iesit fix 14 bucati!
Pot fi mancate simple, cu dulceata, pudrate cu zahar sau ciocolata topita!
Sa aveti pofta!




vineri, 14 iunie 2013

Chifle cu iaurt si susan

Astazi va aduc niste chifle pufoase si foarte bune care, nu stiu de ce, dar cred ca o sa va placa mult si voua daca le pregatiti. Cu aceasta reteta particip la Proiectul "Dulce Romanie" gazda fiind Simona si chiar nu puteam sa o refuz pentru ca imi este o fata draga.

Ingrediente:
  • 550 gr faina
  • 350 gr iaurt natural
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • susan
Mod de preparare:
Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit.
Intr-un bol punem faina cernuta.
Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, putin cate putin.
Framantam bine pentru a se incorpora toate ingredientele.
Cand aluatul a devenit nelipicios si usor de lucrat il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit intr-un loc cald.

Dupa ce a crescut suficient, rasturnam aluatul pe masa si rupem 8 bucati egale.
Formam niste bile si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.
Le lasam 15-20 de minute sa creasca, apoi batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem.
Deasupra presaram susan.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 35-40 de minute maxim.
Deasupra vor prinde o culoare rumena frumoasa si atunci trebuie sa le scotem ca sunt gata.

Le lasam la racorit si putem servi.
Pot inlocui painea, pot fi servite cu o cana de lapte, ceai si cu ce va mai place. Eu va las un castron cu iaurt pregatit in casa langa aceste chifle!

joi, 13 iunie 2013

Gulas unguresc cu cartofi noi

 Hristos S-a Inaltat! De ceva timp am in plan sa pregatesc un gulas. Uite ca i-a venit randul. M-am uitat peste mai multe retete si am incercat sa ma apropii cat mai mult de cea originala, doar ca am folosit cartofi noi. A iesit o mare bunatate, ne-a incantat papilele gustative si burticile noastre tare multumite au fost. Ce este bun, este bun domle' si ne place ;)...

Ingrediente:
  • 1 kg muschi de porc fara grasime
  • 2 cepe 
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 10-12 cartofi noi mai mici
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete.
Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o rumenim pe toate partile.
Punem legumele pregatite mai sus si le inabusim cu carnea 3-4 minute.
Acoperim totul cu apa si cand incepe sa fiarba punem sare, piper si boiaua de ardei.
Punem un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Rosiile le facem cubulete mici.
Verificam carnea si cand este patrunsa mai bine de jumatate, adaugam rosiile si mai completam cu apa daca este necesar, deoarece gulasul nu trebuie scazut foarte tare ci sa aiba putina zeama.
Cartofii ii radem de coaja sub jetul de apa si in momentul in care carnea este bine facuta ii adaugam intregi (daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate).

Cam in 15 minute sunt fierti, incorporam pasta de tomate, mai dam 3-4 clocote, mai potrivim gustul cu sare, piper daca mai este necesar si tragem cratita de pe foc.
Curatam usturoiul, il taiem feliute si il punem peste gulas iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Lasam 10 minute acoperit gulasul apoi poate fi servit.
O sa va lingeti pe degete nu alta!