joi, 20 iunie 2013

Drob de ied cu cabanos

Este un drob aspectos, gustos si daca nu va place iedul puteti pregati din orice alt animal. Este foarte potrivit pentru un platou cu gustari sau o masa festiva. Sper sa va fie pe plac :)

Ingrediente:
  • organele de la un ied
  • 650 gr carne tocata de porc
  • 5 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 2 fire cabanos
  • 3 fasii gogosar rosu in otet
Mod de preparare: 
Organele de ied le spalam bine sub jetul de apa, apoi le punem intr-o oala cu apa la fiert.
Dupa ce s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam la racorit.
Limba trebuie curata de pielita ce o are cat este inca calda.
Toate organele le trecem prin masina de tocat.
Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Intr-un bol punem organele tocate, carnea tocata de porc, ceapa si verdeata.
Condimentam cu sare, piper si cimbru.
La final incorporam ouale, grisul si amestecam bine sa obtinem o compozitie omogena.

Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, punem jumatate din compozitia de carne, asezam firele de cabanos paralel si peste restul de compozitie.
O nivelam frumos iar deasupra asezam fasiile de gogosar.

Introducem drobul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si il lasam la copt circa o ora.
Il scoatem cand este gata, il lasam la racorit si servim.
Sa aveti pofta!





6 comentarii:

  1. Cum sa nu ne fie pe plac, mai ales ca arata asa de bine !
    Si ideea cu cabanosul e minunata ....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Sidy. Si mie mi-a placut ideea cu cabanosul.Pup!

      Ștergere
  2. Ma omori tu cu carnita asta de ied.. :)
    Bun trebuie sa fie..
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Simona si nici macar nu il mananc eu...Multumesc mult.Pup!

      Ștergere