Ingrediente:
- organele de la un ied
- 650 gr carne tocata de porc
- 5 cepe verzi
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 oua
- 1 lingura gris
- sare
- piper
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- 2 fire cabanos
- 3 fasii gogosar rosu in otet
Organele de ied le spalam bine sub jetul de apa, apoi le punem intr-o oala cu apa la fiert.
Dupa ce s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam la racorit.
Limba trebuie curata de pielita ce o are cat este inca calda.
Toate organele le trecem prin masina de tocat.
Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Intr-un bol punem organele tocate, carnea tocata de porc, ceapa si verdeata.
Condimentam cu sare, piper si cimbru.
La final incorporam ouale, grisul si amestecam bine sa obtinem o compozitie omogena.
Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, punem jumatate din compozitia de carne, asezam firele de cabanos paralel si peste restul de compozitie.
O nivelam frumos iar deasupra asezam fasiile de gogosar.
Introducem drobul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si il lasam la copt circa o ora.
Il scoatem cand este gata, il lasam la racorit si servim.
Sa aveti pofta!
Cum sa nu ne fie pe plac, mai ales ca arata asa de bine !
RăspundețiȘtergereSi ideea cu cabanosul e minunata ....
Te tzuc cu drag !
Multumesc mult Sidy. Si mie mi-a placut ideea cu cabanosul.Pup!
ȘtergereMa omori tu cu carnita asta de ied.. :)
RăspundețiȘtergereBun trebuie sa fie..
Pupici
:))) Simona si nici macar nu il mananc eu...Multumesc mult.Pup!
ȘtergereFoarte bun acest drob!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
Ștergere