Ingredinte:
Aluat:
- 25 gr unt
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri smantana
- 1 lingura zahar
- 1 praf de copt
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- faina cat cuprinde, pana obtineti o bila de aluat
- 650 gr branza de vaci mai cremoasa
- 2 linguri mascarpone
- 3 oua + 1 ou pentru uns
- 2 albusuri de ou
- 1 praf de sare
- 1 cana zahar
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingura esenta rom
- 50 gr stafide
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1-2 linguri gris (sau faina alba)
Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul.
Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider.
Umplutura:
Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot.
Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza.
Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol.
Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei.
O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam.
Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa.
O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.
Sa aveti pofta!
Foarte faină păscuța ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult. A fost asa buna. Bine ca am facut si una cu smantana si aia efectiv a disparut imediat. Le-a placut tuturor mai mult pentru ca erau satui de pasca cu branza. Mie tot asta cu branza imi place mai mult!
ȘtergereO bunatate de pasca! Servesc si eu o feliuta. :)
RăspundețiȘtergereAlina stai putin sa mai fac sa am cu ce sa te servesc!
ȘtergereAsta o sa o fac si eu pe post de prajitura, imi place foarte mult.
RăspundețiȘtergereCe ma bucur ca iti place!
ȘtergereIti sta foarte bine asa cu rochita rosie (poza), esti foarte draguta.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru compliment!
ȘtergereCe bunatate ai facut!!! O voi incerca si eu!
RăspundețiȘtergerePupici
Multumesc mult .Pup!
ȘtergereDelicioasa! Pupici:*
RăspundețiȘtergerePupici Dana!
ȘtergereTare mult imi place cum ti-a iesit !!! Arata intr-un mare fel !
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru premiul de la Lumea retetelor. Sa faci numai bunatati !
Te tzuc fata draga si sa ai un weekend linistit !
Multumesc pentru apreciere si felicitari...Pupicei si sa ai un sfarsit de saptamana minunat!
Ștergeremultumesc pt reteta.
RăspundețiȘtergereSper ca iti place si te mai astept si alta data cu drag!
ȘtergereFoarte buna ,o trec pe lista !
RăspundețiȘtergereSaru-mana. Pup!
Ștergere