Ingrediente:
- 250 gr untura (sau unt)
- 1 ou
- 3 linguri iaurt
- 70 gr zahar pudra
- 300-320 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- 50 gr fulgi de ciocolata neagra
- un praf de sare
Intr-un bol punem untura, iaurtul, oul si le mixam.
Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde.
Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu ajutorul unei palete.
La final punem vanilia si fulgii de ciocolata. Invartim totul usor.
Vom obtine un aluat usor lipicios.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt.
Luam cu lingurita compozitie si formam gramajoare, dar cu putina distanta intre ele.
Daca aveti o cupa pentru inghetata, puteti lua cu aceasta din compozitie si veti obtine niste fursecuri mai frumoase.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 10-12 minute, pana prind o culoare usor aurie.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca.
Reci, le depozitati intr-o cutie metalica cu capac de biscuiti, asa se vor pastra fragede.
Serviti ori de cate ori doriti.
Din aceasta cantitate am obtinut 45 de fursecuri.
Sa aveti pofta!
PS: Daca folositi unt, este posibil sa nu aveti nevoie de toata cantitatea de faina.
Cred ca sunt delicioase! Nu am facut niciodata fursecuri in casa, dar acum chiar sunt foarte tentata!
RăspundețiȘtergereEu iubesc fursecurile pregatite in casa! :)
Ștergere