Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat mic
- 1 ceapa
- 1 cutie mica de ciuperci intregi
- 200 gr farfalle
- 200 ml smantana de gatit
- 4 linguri boabe de porumb (eu am folosit de la Sun Food)
- 150 gr cascaval
- sare
- piper
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 2 linguri ulei
Intr-o cratita puneti apa cu sare.
O transferati pe aragaz si cand apa clocoteste, dati drumul pastelor.
Le fierbeti 8-10 minute, iar cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga de apa.
Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu un servetel si il taiati cubulete.
Ciupercile le spalati si le taiati felii.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa, puiul si ciupercile.
Le innabusiti 2-3 minute, apoi turnati o canita cu apa.
Presarati sare si piper, lasati sa scada lichidul la foc porivit.
Cand a scazut aproape de toata apa, adaugati smantana, amestecati bine.
Mai lasati pe foc maxim 1 minut, apoi dati tigaia deoparte si adaugati praful de usturoi.
Intr-un bol rasturnati sosul cu pui si ciuperci, pastele fierte si scurse.
Amestecati bine, apoi adaugati boabele de porumb.
Turnati totul intr-un vas de ceramica (eu am pus in doua vase mai micute).
Nivelati, iar deasupra presarati cascavalul ras.
Introduceti vasul in cuptorul incins, la 180 de grade.
Lasati pastele acolo pana deasupra prind o crusta aurie, apoi le scoateti din cuptor si sunt gata de servit.
Sa aveti pofta!
Trebuie sa fie delicioase! Cred ca o sa incerc reteta asta chiar in seara asta (de vreo 3 zile mi-e tare pofta de paste)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult. Va astept cu impresii, daca va place sau nu!
Ștergere