Ingrediente:
Pentru paine:
- 350 gr faina
- 15 gr drojdie
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
- 1 lingura ulei
- 3/4 cana apa calduta
- 200 gr crema de branza
- 6 linguri smantana
- 3 linguri cascaval ras
- 1/2 ardei rosu
- 2 castraveciori murati
- 2-3 linguri boabe de porumb
- cateva masline fara samburi
- sare
- piper
- 1 lingurita rasa patrunjel uscat
- 1 conserva ton in suc propriu (200 gr, eu am folosit ton de aici)
- 200 gr crema de branza
- rosii cherry
- masline fara samburi
- felii de castravete verde
- 5 felii cascaval
- 1 morcov
- boabe de porumb
- frunze de patrunjel
Painea:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam.
Turnam apa cate putin si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
La final punem uleiul si mai framantam 2-3 minute.
Acoperim vasul, il dam la loc cald si lasam la dospit 30-40 de minute.
Dupa acest timp rasturnam aluatul pe masa de lucru si ii dam forma unei bile.
Intr-o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm punem aluatul, il lasam 20 de minute sa mai creasca, apoi bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand s-a rumenit, o scoatem, o lasam sa se raceasca si o taiem in 3 foi.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam crema de branza cu smantana, cascavalul ras, presaram putina sare, piper si patrunjelul uscat.
Acesta compozitie o impartim in doua.
Taiem ardeiul rosu cubulete, maruntim un castravete murat si il punem intr-una din compozitii.
In cealalta compozitie adaugam boabele de porumb, maslinele taiate bucatele mici si celalalt castravete tocat.
Desfacem conserva si scurgem din acel suc propriu.
Pe un platou asezam prima foaie de paine si atasam un inel detasabil.
Peste paine punem umplutura cu ardei rosu, apoi jumatate din ton.
Venim cu a doua foaie, umplutura cu masline si boabe de porumb, restul de ton si acoperim cu ultima foaie.
Dam tortul la frigider peste noapte sau cateva ore.
Scoatem inelul si imbracam in crema de branza sandwich-ul.
Morcovul il decojim, il spalam si il fierbem.
Cand este gata il lasam sa se raceasca, taiem rondele pe care le modelam cum dorim.
Cascavalul il decupam cu o forma floare si le asezam deasupra.
Peste florile de cascaval facem buburuze din jumatati de rosii cherry si masline.
Intre ele presaram boabe de porumb si pe mijloc decoram cu frunze de patrunjel.
Pe laterale imbracam tortul in felii de castravete si modelele facute din morcov.
Dam putin la rece apoi putem servi.
Pofta buna!
Bravo Rocsy,cu asa ceva meriti premiul cel mare!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Lubita. Pup...
ȘtergereCe idee faina ai avut, Rocsi draga!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Meri! Pup!
ȘtergereCat de fain l-ai facut!
RăspundețiȘtergereTeo iti multumesc!
ȘtergereCe frumos e! :X
RăspundețiȘtergereMultumesc mult :*
ȘtergereUn tort aperitiv delicios si aratos !:)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Adina!
ȘtergereAi muncit ceva la tortul asta! Trebuie sa fie foarte gustos! Bravo, Rocsy!
RăspundețiȘtergereGabriela am muncit ceva dar m-am bucurat cand am vazut ca le place alor mei si au zis ca este o delicatese :). Multumesc pentru apreciere!
ȘtergereCu un asa sandwich.. s-a dus dieta mea! :)) Delicios cred ca a fost!
RăspundețiȘtergere:))) Simona multumesc pentru apreciere!
Ștergerede nota 10!
RăspundețiȘtergereSaru-mana mult!
ȘtergereCe aratos este!Bravo!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult. Pup!
ȘtergereFoarte bine arata, o idee grozava!!! Bravooo!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc foarte mult!
Ștergere