joi, 6 martie 2014

Prajitura cu mere si bezea

A cumparat mama cateva mere si a zis ca poate fac si eu ceva dulce din ele. Eu de ceva timp aveam in minte o prajitura cu mere si bezea asa ca la fix au venit aceste mere. A iesit o bunatate de neimaginat, efectiv prajitura asta se topeste in gura si m-a cucerit total!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
Pentru umplutura:
  • 1.3 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei
Pentru bezea: 
  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
Mod de preparare:
Umplutura: 
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem o tigaie antiaderenta cu uleiul, punem merele pe care le stoarecem intre maini.
Adaugam zaharul si lasam merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara.
Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.


Blatul:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si faina pe care mai intai o cernem.
Mixam totul la viteza potrivita.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.
Dam tava in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.
Bezeaua:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Punem zaharul treptat si mixam pana devine ca o bezea.
Dupa cele 15 minute scoatem blatul din cuptor, punem merele din loc in loc cu lingura si le nivelam.


Peste venim cu bezeaua, o intindem uniform si cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita facem cateva dungulite.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-15 minute pana bezeauna se rumeneste.


O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim.
O super bunatate este!
Sursa de inspiratie






8 comentarii: