Gasiti aceasta reteta si pe Retete fel de fel!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 90 gr de unt
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 3 linguri zahar
- un praf de sare
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 200-250 gr faina
- coaja rasa de lamaie
- 1,3 kg mere
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita de scortisoara
- 2-3 linguri ulei
- 1 varf de lingurita anason macinat
- o mana miez de nuca
- zahar pentru pudrat
Incepem cu umplutura:
Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini.
Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc.
Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat.
Dam deoparte sa se racoreasca putin.
Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat.
Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat.
Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta.
Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam.
Miezul de nuca il taiem marunt.
Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata.
Acest amestec il presaram peste mere.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra.
O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar.
Sa aveti pofta!
Mmm, ce bunatate! Sper ca mai ai o felie si pentru mine.:*
RăspundețiȘtergereAm si pentru tine pastrata :*
ȘtergereYummy, un deliciu de prajitura. Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Paula! Pup!
ȘtergereO tarta perfecta! Asa cum imi place mie <3
RăspundețiȘtergereStiam eu Timea >:D<
ȘtergereExact cum imi place! O trec pe lista ;-)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Liana >:D<
ȘtergereAluatul trebuie sa stea la frigider pana la prelucrare?
RăspundețiȘtergereGina nu este nevoie sa il pui la frigider.
Ștergere