Ingrediente:
- 6 foi de lasagna
- 350 gr cas de vaca
- 100 gr bacon cubulete
- 1 lingura parmezan ras
- 2 oua
- 1 lingura plina cu smantana
- 3-4 crengute patrunjel verde
- sare
- piper
Pentru crusta:
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- 150 gr mozzarella
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem apa, presaram putina sare si o transferam pe foc.
Cand incepe apa sa clocoteasca, dam drumul foilor de lasagna si le fierbem 3-4 minute.
Dupa acest timp, scoatem cu ajutorul unei palete, cate o foaie si le asezam pe hartie de copt, dar nu una peste alta ca se vor lipi.
Intr-un bol amestecam branza faramitata, cu ouale si smantana.
Tocam marunt patrunjelul si il adaugam peste branza.
La final punem baconul, parmezanul, sare si piper dupa gust.
Ungem doua vase, micute de ceramica, cu unt.
Punem cate o foaie si jumatate de lasagna, apoi impartim compozitia de branza in ambele vase, o nivelam.
Peste branza punem iar cate o foaie si jumatate de lasagna.
Oul il batem spuma cu smantana, apoi turnam in ambele vase.
Mozzarella o rupem bucatele si punem deasupra.
Introducem vasele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita (cam la 160 de grade).
Lasam sa se rumeneasca frumos lasagna noastra, apoi o scoatem din cuptor.
O lasam putin sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta!
Delicioasa! :X
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura. Pup!
Ștergere