sâmbătă, 18 august 2018

Pastrama de porc la cuptor

Aceasta este o reteta ce mi-a intrat la suflet. Inlocuieste cu brio mezelurile din comert, iar sandwich-urile facute cu aceasta pastrama sunt grozave. Am vazut reteta la bucataras Simona, careia ii multumesc din suflet, si chiar mi-am dorit sa o incerc. Nu va pot spune cat de incantata am fost si am de gand sa o pregatesc foarte des. O sa incerc si varianta cu pui! Daca va place, daca va face cu ochiul, sa o pregatiti si voi!

Ingrediente:
Pentru saramura:
  • 1 muschiulet de porc 
  • 1 lingura si 1/2 sare (eu am folosit fina de la SanoVita)
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura boabe de piper de 4 culori
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml apa
Pentru crusta:
  • 1/2 plic condimente pentru porc Delikat 100% natural
  • piper macinat
  • boia dulce
  • 1 lingurita rasa praf de usturoi
  • oregano uscat (sau alte ierburi aromatice, care va plac)
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Saramura:
Spalati muschiuletul.
Intr-un vas cu capac, eu am ales o caserola mai mare, puneti apa cu sarea si amestecati pana ce, aceasta din urma este topita.
Adaugati boabele de piper si mustar, foile de dafin, apoi muschiuletul.

Il acoperiti si il dati la frigider pentru 48 de ore.
Dupa acest timp, scoateti muschiul din frigider.
Cu niste servetele stergeti foarte bine carnea, sa fie cat mai uscata.
Crusta:
Intr-un bolisor amestecati toate condimentele pentru crusta.
Pe o bucata de hartie de copt asezati muschiuletul zvantat bine, il ungeti cu uleiul.
Presarati amestecul de condimente obtinut peste, masati bine carnea pe toate partile, ca sa intre cat mai bine aromele.

Rulati strans muschiuletul in hartia de copt, il asezati pe o tava.
Il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Dupa acest timp, desfaceti hartia, setati functia grill la cuptor si il mai lasati 10-15 minute, cat sa prinda o crusta frumoasa.

Daca nu aveti functia grill, dati temperatura putin mai mare si il lasati pana se rumeneste.
Il scoateti din cuptor cand este gata, il lasati sa se raceasca, apoi il portionati in felii subtiri.
Este cel mai minunat muschiulet!
Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu