Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 oua
- 3 albusuri
- 7 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri iaurt
- 17 linguri faina
- vanilie
- 1 praf de copt
- un praf de sare
Pentru crema cu lamaie:
- 3 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 450 ml lapte
- 5 linguri amidon
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra
- coaja rasa de lamaie
- 200 gr zmeura si afine
- 4-5 biscuiti oreo
Pentru decor:
- 200 gr ciocolata alba
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita unt
- cacao
- decoratiuni din zahar
Mod de preparare:
Blatul:
Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare.
Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia.
Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de galbenusurile.
Albusurile batute le adaugati peste, amestcati usor cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/27 cm, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.
Faceti testul cu scobitoare si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca.
Il taiati in doua foi.
Crema cu lamaie:
Amestecati cu un tel galbenusurile cu zaharul.
Adaugati laptele treptat, apoi amidonul si invartiti bine.
Rasturnati crema intr-o cratita, o puneti pe foc.
Amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca.
O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti si o lasati sa se raceasca.
Smantana rece o bateti bine spuma.
Cand este bine batuta, adaugati si zaharul pudra.
Crema rece o mixati, apoi adaugati frisca batuta si amestecati cu o paleta.
La final incorporati coaja rasa de lamaie.
Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul.
Asezati prima foaie de blat, puneti crema si o nivelati.
Asezati fructele din loc in loc si oreo rupti bucatele.
Puneti a doua foaie deasupra, o presati usor.
Ciocolata alba cu untul si laptele, le topiti pe baie de aburi.
Turnati ciocolata peste prajitura, o lasati 5-10 minute sa se tempereze, apoi dati prajitura la frigider 4-5 ore sau peste noapte.
O portionati, o pudrati cu cacao si ornati cu decoratiuni din zahar.
Sa aveti pofta!
PS: Crema nu este una teapana, ci are consistenta cremoasa, dar nu curge. Daca va doriti sa fie mai tare, puneti gelatina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu