vineri, 31 ianuarie 2025

Cheesecake fara coacere cu portocale

 
Anul acesta, de ziua sotului, am zis pas tortului si am pregatit un cheesecake. Si cum de ceva timp imi doream sa fac unul cu portocale, am zis ca este momentul, pentru ca este un desert festiv si perfect pentru a servi musafirii. A iesit o MINUNATIE! Nu foarte dulce, crema suava si aromata, jeleul cu o consistenta perfecta spun eu, exact asa cum imi doream! Au mancat musafirii, de nu a ramas nici macar o firimitura in farfurii, iar ultima felie ramasa, am pastrat-o pentru mine, pentru a doua zi si am savurat fiecare lingurita. Oricum, cat sunt portocalele bune, il repet, ca mi-a placut la nebunie!

Ingrediente:

Pentru baza:

  • 250 gr biscuiti fara zahar
  • 110 gr unt
Pentru crema de portocale:
  • 700 gr crema de branza philadelphia
  • 6-7 linguri indulcitor pudra (sau 6-7 linguri zahar pudra)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 6 foi gelatina (10 gr)
  • 300 ml frisca neindulcita + 3 linguri indulcitor pudra (sau 3 linguri zahar pudra)
Pentru jeleul de portocale:
  • 400 ml suc de portocale proaspat stors 
  • 5 foi gelatina (8 gr)
Mod de preparare:
Baza:
Rupeti biscuitii, ii macinati in robotul de bucatarie.
Untul il topiti pe baie de aburi sau la microunde.
Intr-un bol amestecati untul topit cu biscuitii.
Pe un platou, asezati un inel detasabil de 24 cm si puneti folie acetat in interior, pe margine.
Rasturnati amestecul cu biscuiti, ii apasati cu fundul unui pahar sau cu o lingura.
Dati la frigider.

Crema de portocale:
Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece, 10 minute.
Smantana pentru frisca, rece, o mixati spuma cu indulcitorul pudra.
Crema de branza o mixati cu indulcitorul 2-3 minute, apoi adaugati sucul proaspat de portocale, coaja rasa si mixati usor.
Foile de gelatina le scurgeti de apa, le topiti pe baie de aburi sau la microunde.
Puneti gelatina topita peste crema de portocoale, mixati usor, sa fie incorporata.
Opriti 2-3 linguri din frisca batuta intr-o caserola.
Restul o adaugati peste crema de portoale, o incorporati usor, amestecand cu o paleta de silicon.

Scoateti platoul cu baza din frigider, puneti crema.
O nivelati bine cu o paleta.
Acoperiti cheesecake-ul, il dati la rece 2-3 ore.
Jeleul de portocale:
Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Le scurgeti de apa, le topiti pe baie de aburi sau la microunde.
Turnati suc peste gelatina si amestecati cu un tel, pana terminati de pus tot sucul.
Gustati, daca vi se pare prea acru, adaugati putin indulcitor pudra (sau zahar pudra). La mine a fost perfect de dulce asa, nu l-am indulcit cu nimic.
Scoateti cheesecake-ul de la frigider, turnati usor jeleul.

Il dati la rece, de preferat peste noapte, daca nu macar 4-5 ore, ca sa se inchege bine jeleul.
Il scoateti de la rece dupa ce jeleul s-a inchegat, indepartati inelul si folia acetat.
Frisca oprita o puneti intr-un pos, faceti cateva moate pe margine.
Portionati si serviti.
Pofta buna! 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu