marți, 8 noiembrie 2022

Rasol de porc cu legume mexicane la Multicooker cu gatire sub presiune

 
Un rasol de porc, ce se rupe bucati dupa gatire si cu ceva legume pe langa este un deliciu pentru acest sezon si pentru un rasfat inainte de post. Pregatesc destul de rar rasol, pentru ca este destul de greu la stomac ca sa il facem lunar sau la 2-3 saptamani, dar tocmai din acest lucru cred ca il servim cu atata pofta pana la os. Daca nu aveti un multicooker, il puteti fierbe putin, apoi il bagati la cuptor cu legumele si iese la fel de bun. Merge grozav sa fie dezosat si apoi folosit la niste sandwich-uri grozave, la care eu deja visez! 😀😀😀 . Dar mai bine revin la realitate si va scriu reteta!

Ingrediente:

  • 1 rasol de porc neafumat
  • 3 cepe verzi
  • 1 punga legume mexicane
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 3/4 cana cu apa
Mod de preparere:
Parliti rasolul pe flacara aragazului, apoi il spalati.
Conectati aparatul la curent, setati functia brown/saute pentru 10 minute, apoi apasati start/stop.
Puneti rasolul, il rumeniti pe toate partile.
Intre timp pregatiti ceapa verde, pe care o taiati rondele.
Usturoiul curatat il tocati marunt.
Dupa ce s-a rumenit rasolul, il scoateti pe un platou.
Adaugati ceapa, usturoiul si legumele mexicane in oala aparatului si le sotati 2-3 minute.
Asezati rasolul deasupra, presarati sare, piper si amestecul de legume uscate.
Adaugati pasta de tomate, turnati apa si amestecati usor.
Apasati start/stop, apoi setati functia meat pentru 40 de minute.
Puneti capacul, aveti grija sa fie inchisa supapa de aburi, apoi apasati start/stop.
Dupa ce a trecut timpul de gatire, scoateti aparatul din priza.
Lasati 5 minute la odihnit, apoi cu grija, deschideti supapa de aburi.
Cand a iesit tot aburul, deschideti capacul.
Scoateti ciolanul din oala.
Il portionati si il serviti alaturi de legumele din oala.
Sa aveti pofta! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu