- 2 dovlecei
- 3 ardei galbeni
- 2 ardei kapia
- 2 gogosari
- 3-4 rosii
- 2 cepe
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingura pasta de tomate
Mai intai ne pregatim toate legumele.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel.
Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi maricele.
Ardeii, kapia si gogosarii ii taiem in doua, ii curatam de toate semintele apoi ii taiem bucatele potrivite.
Rosiile le spalam, le curatam de coaja si le taiem cuburi.
Punem uleiul intr-o cratita (nu foarte mare) la incins.
Adaugam ceapa si o inmuiem 2-3 minute, apoi punem toti ardeii si ii lasam si acestia 2-3 minute.
La urma adaugam rosiile si dovleceii.
Ii tragem si pe acestia putin in ulei, apoi adaugam putina apa.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.
Invartim din cand in cand si mai picuram cate putina apa, dar calda.
Cand legumele sunt bine facute, punem pasta de tomate, amestecam si mai lasam 2-3 minute pe foc.
Cand este gata inchidem ochiul aragazului, iar deasupra presaram patrunjel verde.
Pofta buna!!!
Imi place pentru ca nu are carne.Se simte gustul legumelor.Te pup!
RăspundețiȘtergerePai mai trebuie sa mai renuntam si la carne din cand in cand..pup!!
RăspundețiȘtergere