luni, 27 februarie 2012

Ardei umpluti de post

Ingrediente:
  • 10 ardei galbeni (potriviti ca marime)
  • 2-3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 borcanel mic de ciuperci intregi (sau puteti folosi ciuperci proaspete)
  • circa 1 cana orez
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1-2 linguri faina alba
  • 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Ardeii ii spalam bine.
Le scoatem cotorul si ii curatam de toate semintele (ii curatati cu grija pentru a nu-i crapa).
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosia o curatam de pielita si o dam pe razatoare.
Ciupercile le spalam in 2-3 ape calde, apoi le tocam cat mai marunt.
Orezul il spalam bine in 2-3 ape.
Intr-o cratita punem niste ulei la incins (pentru inceput cam jumatate de cana.daca o sa mai trebuiasca mai adaugati).
Cand s-a incins punem ceapa si o innabusim cam 5-10 minute, apoi punem morcovul si il lasam si pe acesta sa se inmoaie.
Dupa care punem pasta de tomate si ciupercile.
Invartim bine de tot compozitia si mai lasam pe foc, maxim 5 minute, apoi dam deoparte si lasam putin sa se racoreasca.
Intr-un bol punem orezul spalat. Peste, turnam compozitia de ceapa putin racorita.
Mai adaugam rosia data pe razatoare,sare si piperdupa gust.
Tocam patrunjel si marar verde si punem in bol, iar la urma adaugam faina alba.
Amestecam bine de tot intreaga compozitie, iar cu o lingurita umplem ardeii .
Deasupra punem capacelul de la ardei. Asezam ardeii in picioare intr-o cratita.
Ii acoperim pe 3 sferturi cu apa calda.
Intr-o cana amestecam o lingura pasta de tomate cu cativa stropi de apa si turnam deasupra lor (puteti pune si cateva linguri de bors daca ii doriti mai acri).
Peste punem frunza de dafin, rupta bucatele.
Punem ardeii la foc potrivit, acoperind oala cu un capac.
Cand s-au fiert, ii luam de pe foc, ii lasam la racorit apoi servim.
Pofta buna!!!!

2 comentarii: