luni, 27 februarie 2012

Placinta cu mere

Ingrediente:
Aluat:
  • 14 linguri apa minerala
  • 20 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 650-750 gr faina
Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Mai intai pregatim umplutura ca sa se raceasca.
Spalam merele si le curatam de coaja.
Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem de suc (pe care il beti,doar nu il aruncati;)).
Intr-o tigaie punem uleiul si apoi merele.
Adaugam zaharul si zaharul vanilat.
Le lasam pe foc cam 10-15 minute, timp in care tot invartim in ele.
La urma presaram scoartisoara, le amestecam bine si le dam la rece.
Aluatul:
Intr-un vas punem 6 linguri de ulei si 4 de faina.
Le amestecam bine si le dam pe foc 1-2 minute, cat sa obtinem un sos grosut.
Intr-un bol punem faina.
Peste adaugam restul de ulei, apa minerala, otetul, zaharul, praful de copt, esenta si coaja rasa de portocala.
Framantam bine pana toate ingredientele sunt omogenizate.
Impartim aluatul in doua.
Intindem cate o foaie din fiecare bucata si le ungem cu sosul din faina si ulei, pe care la fel, il impartim in mod egal.
Rulam foile, le punem in folie alimentara si le dam la frigider circa 2 ore.
Dupa acest timp le scoatem, le framantam putin pe fiecare in parte si intindem iar doua foi.
Asezam umplutura de mere pe fiecare si le rulam bine.

Luam o tava , punem hartie de copt in ea si asezam placintelele in ea (cred ca pot fi puse si in tavi de chec).

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 40-50 minute.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.
Sa aveti pofta!!!
Sursa de inspiratie

2 comentarii: