Ingrediente:
- 650 gr pulpa de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 rosie mare de gradina
- 1/2 ardei galben
- 1/2 ardei kapia
- 1 mana de pastai galbene subtiri
- 2 cartofi
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 canita mica suc de rosii de casa
- 400-500 ml bors de casa
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Spalam bine carnea, o taiem bucati potrivite.
Intr-o oala punem cam 5 litri de apa, carnea si le transferam pe foc.
Intre timp pregatim legumele.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete.
Pastaile le curatam la capete, le spalam si le taiem bucatele.
Rosia o decojim si o facem cubulete, ardeiul galben si kapia ii taiem bucatele mici.
Cand incepe carnea sa fiarba, o spumam bine.
O lasam sa fiarba pe jumatate, apoi dam drumul legumelor pregatite mai sus, plus jumatate de legatura de patrunjel, tocat marunt.
Curatam cartofii, ii taiem cuburi. Dupa ce au fiert si legumele cam 10 minute in ciorba, punem si cartofii.
Presaram sare, piper si boia de ardei dulce.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand sunt bine patrunse toate, turnam sucul de rosii si borsul fierbinte.
Amestecam si gustam daca mai este necesar sa mai punem ceva.
Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi tragem oala de pe foc.
Presaram restul de patrunjel verde tocat, acoperim ciorba 10 minute, apoi este numai buna de servit.
Merge de minune atat simpla cat si cu smantana.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu