marți, 9 iunie 2020

Rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta

Iubesc deserturile cu fructe proaspete, ies asa parfumate si delicioase! De aceasta data, am ales sa combin capsunile cu o crema de vanilie, dar fiindca este vara, cred ca putina aroma de menta este perfecta. Am folosit jeleu de menta de la Dulceata Gradinii (sa stiti ca au produse delicioase acesti copii: jeleuri, siropuri, magiun, bunatati de toamna la borcan, produse naturale, cu zahar, cu miere, fara zahar, pregatite cu multa dragoste). Va recomand aceasta rulada, o puteti pregati si cu niste cirese sau chiar visine, ca tot incepe sezonul lor.

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar brut
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 250 gr mascarpone (sau alta crema de branza)
  • 2 lingurite vanilie
In plus:
  • capsuni
  • jeleu de menta
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 30 ml frisca lichida
  • aschii de ciocolata cu capsuni
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa devina spuma.
Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine tare.
Galbenusurile le amestecati cu uleiul si laptele, le adaugati peste albusuri si mixati bine.
Cerneti faina, cacaoa si praful de copt, le incorporati treptat, cu o paleta de silicon.
La final adaugati si vanilia.
Tapetati o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati compozitia de blat.
O nivelati, apoi o introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12-14 minute.
Cand este gata, scoateti blatul din cuptor, il desprindeti de pe hartia de copt.
Il rulati fierbinte, ca sa prinda forma si il lasati sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul si amidonul, pana ce acesta din urma este complet dizolvat.
Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca.
O dati deoparte cand este gata, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.
Cand crema s-a racit, o mixati putin, apoi adaugati mascarponele, vanilia si le amestecati pana sunt toate incorporate.
Spalati cateva capsuni, indepartati coditele si le taiati bucatele.
Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati.
Asezati bucatele de capsuni si jeleu de menta, din loc in loc.
Incepeti si rulati usor, puneti rulada in folie si o strangeti bine la capete.
O dati la rece 3-4 ore.
Ciocolata neagra o topiti pe baie de aburi cu frisca lichida.
Portionati rulada, puneti pe ea ciocolata topita, presarati cateva aschii de ciocolata si puteti servi.
Pofta buna!
PS: Mie crema mi s-a parut cam multa, pentru ca in momentul in care am rulat, a mai iesit din ea. Din aceasta cauza nu am putut sa pun nici mai multe fructe. Asa ca daca doriti sa puneti mai multe fructe, faceti mai putina crema. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu