Ingrediente:
Pentru placinta:
- 400 gr foi de placinta proaspete
- 700 gr iaurt grecesc
- 4 oua mari
- 100 ml ulei
- 100 ml suc proaspat de portocale
- 50 gr indulcitor pulbere 1:2 (sau 100 gr zahar, 150 daca va place mai dulce)
- 1 praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingurita vanilie
Pentru sirop:
- 300 ml suc proaspat de portocale
- 150 ml apa
- 50 gr indulcitor pulbere 1:2 (sau 100 gr zahar)
- 1 baton de scortisoara
Mod de preparare:
Placinta:
Rulati toate foile pe lungime si formati un sul.
Taiati fasii ca niste tagliatelle.
Le rasfirati pe o tava, le lasati sa se usuce.
Amestecati iaurtul cu praful de copt.
Separati ouale (le puteti bate si intregi, dar eu am preferat sa le separ).
Albusurile le mixati cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma.
In alt bol amestecati galbenusurile cu uleiul.
Adaugati iaurtul cu praful de copt, apoi puneti sucul de portocale, vanilia si coaja rasa de portocale.
Puneti fasiile de foi de placinta peste compozitia de sus, amestecati bine.
La final incorporati bezeaua, amestecand usor cu o paleta.
Tapetati cu unt o tava de 20/32 cm, presarati o lingura de pesmet, il imprastiati peste tot.
Turnati compozitia in tava, o nivelati.
Introduceti placinta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste.
In acest timp pregatiti siropul.
Amestecati intr-o cratita sucul proaspat de portocale, apa, indulcitorul si batonul de scortisoara.
Puneti pe foc, amestecati pana se dizolva indulcitorul.
De cand incepe sa clocoteasca, lasati sa fiarba 5 minute siropul.
Il dati deoparte sa se racoreasca, cat sa fie caldut (eu l-am scos pe geam, sa il racoresc mai repede).
Cand placinta este gata, o scoateti din cuptor.
O lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi turnati tot siropul, caldut, peste.
O lasati sa se raceasca complet, o acoperiti cu folie si o dati la rece pana a doua zi sau macar 1-2 ore.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu