sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Fursecuri cu gem de caise, de post

O reteta atat de simpla si de buna de fursecuri de post. Am vazut-o la Edith si m-am gandit sa o fac si eu, mai ales ca dulceturi am in beci si tare rar mai mancam. Noroc ca mai fac ba clatite, ba o prajitura si asa se mai consuma. Sa faceti si voi aceste fursecuri si o sa vedeti ca o sa va placa.

Ingrediente:
  • 200 gr gem de caise
  • 80 ml ulei
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul.
Le amestecam bine cu un tel.
Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam.
Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus.
Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare, amestecam cu mana.
Tot punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Este posibil sa va trebuiaca mai putina faina sau mai multa, asta depinge de cat de gros este gemul.
Rupem bucatele din aluat, formam bile pe care mai apoi le aplatizam.
Le asezam pe o tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt.
Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute.

Dupa acest timp, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Mi-au iesit 35 de bucati din aceasta compozitie.
Dupa ce s-au racit, le punem intr-o cutie metalica sau o caserola si le acoperim bine pentru a nu se intari.
Servim ori de cate ori dorim.
Pofta buna!





4 comentarii:

  1. Tare bune fursecutele! :)
    Am remarcat cana traditionala, am cumparat si eu una saptamana trecuta pentru sora mea cea mare, pentru Mos Nicolae :)

    Pupici,
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult. Pai cana o vazusem intr-un magazin, dar nu aveam de gand sa o cumpar, insa sotul a insistat sa o iau. Erau si boluri de supa cu acelasi model, tare frumoase! Pup cu drag! :*

      Ștergere
  2. Frumoase fursecurile tale! :X Le-am facut si eu mai demult, tare bune sunt! :X

    RăspundețiȘtergere