joi, 14 decembrie 2017

Fasole alba si rosie cu bacon

Fasolea este o leguma pe placul meu si pot manca destul de des ca nu ma satur de ea. Va imaginati ca atunci cand am primit colet cu conserve de la cei de la Sun Food, imediat m-am apucat de o fasolica, ca sa imi fac pofta atat mie cat si sotului. O bunatate a fost, servita cu muraturi de la noi din beci.

Ingrediente:
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 100 gr bacon cubulete
  • 1 cutie fasole rosie (Sun Food)
  • 1 cutie fasole alba (Sun Food)
  • 1/2 cutie rosii decojite cuburi - 200 gr (Sun Food)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Morcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ceapa verde o taiati rondele.
Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama.
Intr-o cratita incingeti uleiul, puneti morcovul cu radacina de patrunjel, cateva linguri de apa si le lasati sa se innabuseasca.
Adaugati baconul si ceapa verde, amestecati, le lasati pe foc 2-3 minute.
Incorporati fasolea, apoi turnati 200 ml de apa fierbinte.

Presarati sare, piper si boia dulce.
Acoperiti cu un capac si lasati 15 minute pe foc.
Dupa acest timp dati drumul rosiilor cuburi, adaugati cimbrul uscat.
Amestecati si mai lasati 3-4 minute pe foc.

Trageti cratita deoparte, lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti servi.
Sa aveti pofta!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu