luni, 2 aprilie 2012

Dulceata de pere

Ingrediente:
  • 7 castroane cu feliute de pere
  • 2 castroane rase de zahar (folosim acelasi castron cu care am masurat perele)
  • 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Spalati borcanele cu apa fierbinte si le puneti la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.
Luati perele si le spalam sub jetul de apa.
Le scurgeti bine si le curatati de coaja.
Le taiati feliute pe lung, dar subtiri.
Le puneti intr-o oala de tuci iar peste presarati zaharul.
Luati o paleta, le amestecati cu zaharul si le lasati sa stea la rece cam 2 ore (in acest timp mai invartiti in ele din cand in cand).
Puneti oala la foc potrivit si mai invartiti din cand in cand.


O lasati sa fiarba pana scade binisor zeama.
Luati putina dulceata pe o farfurioara si dati-o la rece.
Daca are consistenta pe care v-o doriti si e destul de scazuta, atunci taiati jumatate de lamaie feliute foarte mici si le puneti in oala.
Invartiti bine, o mai lasati 3-4 minute pe foc, apoi inchideti ochiul de la dulceata.
Asezati dulceata fierbinte in borcane (ATENTIE LA DEGETE SA NU VA FRIGETI!!!!!!!!).
Le infiletati bine, le puneti intr-o patura si le acoperiti cat sa cuprindeti toate borcanele.
Le lasati asa peste noapte iar a 2 a zi le etichetati si le transferati in camara!!!

2 comentarii: