- 7 oua
- 1 litru lapte
- 1 cana zahar
- 200 gr unt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 esenta mica de vanilie
- 10 linguri cu varf cu faina
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- zahar pudra
Fierbem laptele si il lasam sa se raceasca.
Untul impreuna cu zaharul si 5 linguri din laptele racit se pun pe foc, intr-o cratita, pana se topeste zaharul.
Dupa ce acesta s-a topit, dam acest amestec la loc racoros.
Cand acesta s-a racorit adaugam galbenusurile, unul cate unul .
Punem si restul de lapte si amestecam bine toate ingredientele.
Se adauga zaharul vanilat, esenta, praful de sare, coaja de lamaie rasa si faina in ploaie, pe care o incorporam cu telul.
Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de mai sus, usor, cu o lingura. Omogenizam.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina.
Turnam in ea acest amestec si dam in cuptorul incins circa 45 de minute, pana prinde o culoare aurie.
Cand e gata scoatem prajitura la racorit, apoi o taiem, o pudram cu zahar si servim!!!
Sa aveti pofta!!!!
Si eu am facut odata.Chiar este inteligenta.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc!!!
ȘtergereDelicioasa rau! Si eu o fac de cate ori am ocazia. Pup! :)
RăspundețiȘtergerePai sincer merita la cat iese de buna.Pup!
Ștergere