miercuri, 26 decembrie 2012

Cotlet de purcel cu carnati la tava

Probabil ca e nelipsita friptura de purcel acum de Craciun ( la cei vegetarieni lipseste sigur, sau la cei ce consuma doar pui).Incercam mereu sa o preparam cat mai bine, sa se topeasca in gura, bine condimentata si sa fie pe placul familiei si al musafirilor.Cam asa procedam si noi, insa anul aceasta am inlocuit muschiuletul cu un cotlet de purcel fraged si proaspat.Va invit la masa!!!

Ingrediente:
  • 1 cotlet de purcel de circa 2 kg
  • 2 carnati de casa afumati
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 cana cu vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1/2 cana pasta de rosii de casa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ciupercute intregi (suplimentar)
Mod de preparare:
Spalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie.
Taiem din el felii potrivite ca si grosime.
Curatam ceapa, o spalam si o taiem rondele.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol punem ceapa, usturoiul, vinul, pasta de rosii, pasta de gogosari,boiaua de ardei, patrunjelul si cimbrul.
Amestecam bine cu o lingura de lemn, iar la final punem sare si piper dupa gust.
In tot acest amestec dam drumul bucatilor de carne.
Le amestecam bine, acoperim cu folie si introducem bolul la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa acest timp scoatem carnea din frigider si o turnam intr-o tava cu tot cu baitul pregatit.
Acoperim cu o folie si introducem tava in cuptorul incins.
Lasam sa se faca la 180-200 de grade.
Dupa circa o ora si 30 de minute, taiem carnatul si il punem printre bucatile de friptura si cateva ciupercute am pus eu.
Acoperim tava inapoi si mai lasam pana carnea este foarte bine patrunsa, gustam o bucatica ca sa ne dam seama.
Ultimele 10 minute lasam carnea descoperita sa prinda putina crusta.
O scoatem din cuptor cand este gata, punem folia si o lasam sa stea asa in aburi pentru a fi frageda cand servim.
Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Sarbatori fericite, alaturi de cei dragi :X!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi un pic cu intarziere... cu mare drag iti urez Sarbatori fericite si un An Nou plin de realizari!!
    Pupici dulci!

    RăspundețiȘtergere
  3. Roxana sarbatori fericite si un An Nou Fericit.
    Esti o fata foarte frumoasa si o gospodina desavarsita !-se vede dupa blog- sa ramai tot asa fina si harnica cum esti in noul an si mai si chiar, sa ai un an nou plin de impliniri si multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din tot sufletul pentru aceste cuvinte frumoase.Conteaza foarte mult pentru mine cand vad ca cineva imi apreciaza mica munca ....La multi ani si Un An Nou numai cu bine si sanatate!

      Ștergere
  4. Rocsy ma primesti la masa? :) tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere