Ingrediente:
- 160 gr untura
- 70 gr zahar
- 1 ou
- 3 linguri nesquik
- 3 linguri nuca caramelizata macinata
- 330-350 gr faina
- coaja rasa de portocala
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
Intr-un bol punem untura, oul, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie.
Mixam usor pana obtinem o crema, adaugam nuca macinata, coaja rasa de portocala si praful de copt.
Cernem faina, incorporam cam 200 de gr, apoi punem nesquik-ul.
Mai presaram faina treptat, amestecam cu mana de acum, pana obtinem un aluat putin moale dar totusi nelipicios.
Il acoperim si il dam la rece pentru 20 de minute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Rupem bucatele de aluat, formam bile pe care le aplatizam usor, dandu-le forma unor banuti.
Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si lasam biscuitii acolo pana se usuca putin.
Ii scoatem din cuptor cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca apoi ii pastram intr-o cutie acoperita cu capac.
Se patreaza foarte bine multe zile, ii puteti lua la pachet voi sau cei mici, pot fi serviti in timp ce vizionam un film, langa un ceai, o cafea. Sunt foarte buni!
Imi plac si mie mult biscuitii, dar cu untura chiar n-am mai facut pana acum :). O zi frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergereMama ne facea des in copilarie fursecuri cu untura mai ales ca tineam porc la bunici si ne faceam noi untura. Ies foarte buni. Multumesc pentru apreciere! :)
ȘtergereCe dragalasi sunt!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia!
ȘtergereSunt minunati.Eu sunt mai rau ca un copil,nu-mi lipseste nesquik-ul din casa,il ador!:)
RăspundețiȘtergereSunt trecuti la fav.
Multmesc mut Adina..Eu nu prea beau lapte, dar ca sa beau candsi cand o cana trebuie neaparat sa fie cu nesquik :D
ȘtergereDeliciosi!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ștergere