sâmbătă, 11 octombrie 2014

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

O prajitura aromata, insiropata cu cafea si o crema delicioasa, spumoasa...Ce altceva iti poti dori intr-o zi rece de toamna? Eu zic ca aceasta prajitura este perfecta :)

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura cappucino
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 150 unt 65 % grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 40 gr ciocolata pentru decor
  • 1 cana cu cafea preparata, rece
  • 12 piscoturi
Mod de preparare:
Blatul:
Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc.
Adaugam uleiul, laptele si praful de copt.
La final incorporam faina, cappucino si cacaoa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si 5-6 linguri de lapte.
Punem restul de lapte intr-o cratita la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
O tragem de pe foc, o lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma cu zaharul pudra, incorporam crema rece lingura cu lingura, iar la final extractul de vanilie.

Blatul il intepam cu o furculita si il insiropam cu putina cafea.
Punem cam jumatate din crema peste blat, o nivelam.
Piscoturile le inmuiem in cafea, apoi le rupem bucatele si le asezam peste crema.
Venim cu restul de crema deasupra, usor. Cu un curatitor de legume facem carlionti din ciocolata pe care ii presaram deasupra.

Dam prajitura la rece 2-3 ore apoi servim.
Sa aveti pofta!



4 comentarii: