Ingrediente:
- 220 gr unt
- 4 linguri iaurt
- 100 gr cascaval ras
- 100 gr mix de branzeturi rase (este un mix de la Lidl, intr-o punga galbena)
- 1 praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 500 gr faina
- 1 ou
- susan
- chimen
- mac
Mod de preparare:
Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul.
Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul.
Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand.
Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem aluat cate o bucata mica, intindem o foaie potrivit de groasa.
Cu o forma de fursecuri decupam saratelele, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul aluatului.
Intr-un paharel amestecam susan, mac si chimen.
Oul il batem spuma si cu un penson ungem saratelele.
Le presaram cu mixul pregatit in paharel, apoi le introducem in cupotrul incins.
Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se rumeneasca usor saratele.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca.
Le pastram intr-un bol, pe care il acoperim cu folie alimentara.
Din aceasta compozitie ies 3 tavi mari cu saratele.
Sa aveti pofta la rontait!
Niste delicii de zile mari. Iubesc saratelele si le-as manca la orice ora! Pupici
RăspundețiȘtergereExact ca tine spun si eu :)! Pup!
ȘtergereFoarte bune sărățelele! Trebuie să caut și eu mix-ul de brânzeturi.
RăspundețiȘtergereE un mix foarte bun. Eu am pregatit cu el niste briose aperitiv pentru cineva, mi-a placut mirosul si m-am dus si mi-am luat si eu repejor :)
ȘtergereCe dragute sunt, numai bune de rontait!!
RăspundețiȘtergereTe pup :*
Multumesc Dana! :*
ȘtergereCe bune cred ca au fost.
RăspundețiȘtergereBravo Rocsi!!!
Sunt grozave, Dia. Pupici!
Ștergere