Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- 800 gr hribi putin fierti
- 2 cepe
- 200 gr smantana de tara
- 1 lingura parmezan ras
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Puteti pune hribii nefierti, eu am avut o cantitatea mai mare, i-am fiert putin ca sa pun cativa si in congelator si de acolo am oprit si pentru acest preparat.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Pieptul de pui il spalam, il stergem cu niste servetele, apoi il taiem bucatele potrivite.
Hribii bine scursi, ii taiem mai marunt.
Intr-o cratita, incingem uleiul.
Punem ceapa, puiul, le innabusim 2-3 minute, apoi dam drumul ciupercilor.
Lasam 3-4 minute la foc potrivit, amestecam, apoi punem apa, cat sa acoperim ingredientele.
Presaram sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
Gustam din pui si ciuperci, si cand sunt bine patrunse, iar zeama a scazut suficient dam focul la mic. Nu trebuie sa fie nici prea mult lichid dar nici sa fie scazut de tot.
Adaugam smantana, amestecam, apoi dam drumul si la parmezan.
Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam cratita deoparte.
Deasupra presaram patrunvel verde, tocat marunt, apoi servim.
Sa aveti pofta!
Vai, ce as papa si eu asa ceva!
RăspundețiȘtergereAnul acesta nu am gustat hribii, ca n-am fost pe faza cand s-au facut.
Ma bucur ca iti place Merisor. Hribi a laut sotul si am mai pus in congelator vreo 3 pungute, in schimb ghebe nu avem deloc si in ani cumparam cel putin 20 de kg. Nu a plouat la timp, acum e prea frig asa ca anul asta le zicem pas. Pupici!
Ștergere